Joskus asiat etenevät vauhdikkaasti ja joskus ei. Nyt tilanne on se, että rouva tuli kotiin juhannuksen viettoon. Pitkän pohdinnan jälkeen rouva otti vastaan työn Keski-Suomesta. Oman työnteon lisäksi joudun ottamaan enemmän vastuuta kotiasioden hoitamisesta rouvan ollessa viikot 150 kilometrin päässä. Onneksi viikonlopuiksi rouva palaa kotiin ja hoitaa ne asiat, jotka minulta ovat jääneet hoitamatta. Näin pitkään yhdessä ollessa, on minunkin hyvä muistaa, että puolisolla voi olla unelmia ja haaveita, jotka voin mahdollistaa. Viikko sitten juhlimme yhteistä avioliittoamme numerolla 35. Ja kuten aina, vuoroin vieraissa. Viime viikonloppuna kävin katsomassa Autoglym-rallissa parin säätämäni ralliauton ajosuoritusta. Palaute kuskeilta oli kiitettävää ja kyllä se omaan silmäänkin näytti hyvältä. Lopuksi, aurinkoista juhannusta!

Ralliautojen säätäminen on todella mieluista kaiken muun työn lisäksi. Omakohtainen kokemus rallin ajamisesta auttaa luonnollisesti kilpa-autojen säätämisessä. Vaikka kuljettaja ei tarkasti tietäisikään, miten säädöt tehdään, pienellä keskustelulla osaan tehdä autosta ajettavan, nopean ja kuljettajalleen sopivan. Rallissa jos missä, auton pitää kulkea kovaa ja olla ohjattavissa kuljettajan määräämään suuntaan. Tässä viikolla säädin kaksi eri autoa, tulossa on PR-Racingin järjestämä Autoglym-ralli 17.-18.6.2022 kilpailukeskuksen ollessa Sappeessa. Kuvia ralliautoista löytyy kohdasta nelipyöräsuuntaus - kuvia.

 

Ja ne kuuluisat ruostevauriokorjaukset...

Ja miten nämä "valtavat", pienet/suuret pikkureiästä lähtevät ruostereiät korjataan? Monesti asiakas tuo autonsa ruostevauriokorjaukseen ja kertoo, että tuossa on pikkuinen kolikon kokoinen reikä, eihän siihen montaa tuntia mene? Ei menen ei, paitsi, että menee. Varsinkin kun tarpeeksi kopistelee, vaihdetaan koko helma tai pyöränkaari. Aika monta kertaa on tullut todettua, että jopa vasta katsastettu auto on tullut korjaamolle, koska omistaja on huomannut sen "pikku reiän". Kuvia kyseisestä autosta löytyy  osiosta ruostevauriokorjauksia - kuvia.

Autojen ruostevaurioden hitsaaminen ei ole helppoa tai kivaa, työasennot ovat ihan mitä sattuu, työergonomia ei todellakaan toteudu. ja sitten asiakkaat ihmettelevät, miksi autojen hitsaaminen on niin kallista? Monien automerkkien helmoissa on monenmoista pokkausta ja usein valmis tarvikeosa on kalliimpi kuin itse tehty taivutettu peltiosa. Ostin siis kanttikoneen kevättalvella ja säästin.

 

 

Toteutin pitkäaikaisen haaveeni saada metsästäjätutkinto ja viime syksynä sain sen suoritettua, vallitsevasta tilanteessa huolimatta. Pienen onnenkantamoisen avulla ilmoittauduin kurssille ja onnekseni pääsin sinne. Parin viime vuoden aikana on ollut vaikeaa saada mitään harrastustoimintaa eteenpäin mutta onneksi sain melko nopealla aikataululla suoritettua metsästäjätutkinnon. Ja onnekkaasti tämän vuoden tammikuussa pääsin ampumaan hirvimerkinkin. Kannatti värjötellä pakkasessa odottamassa omaa vuoroaan, osallistujia oli sielläkin paljon. 

Luonnon ja eläinten kunnioittaminen onkin se "juttu". Täällä Pirkanmaalla on valkohäntäpeuroja riesaksi asti. Peurakolareita on paljon ja riistanhoidollisista syistä kaatolupiakin myönnetään paljon tälle alueelle. Parasta tässä metsästysharrastuksessa onkin se, että pääsee kulkemaan metsissä, kuuntelemaan hiljaisuutta, tuntemaan yhteyttä johonkin alkukantaiseen. Luonnossa kulkeminen on hyvää vastapainoa työlle. Moni metsästäjä onkin todennut, "Paras laukaus on se, jota ei ammuta." Hiljaisuus, rauha ja yhteenkuuluisuuden tunne on metsästyksessä parasta. Toki riistan saaminen on hyvä asia mutta ei välttämätöntä. 

Töissä saa hitsata, korjata ja huoltaa autoja, on hyvä, että vastapainoksi saa tehdä jotain muuta. Hyvä niin, kiitos asiakkailleni luottamuksesta.

Lämpöiset kelit ovat hellineet meitä heinäkuun aikana. Lomalaiset ovat saaneet nauttia mahtavista keleistä, tosin kuin meilä, jotka ovat olleet töissä. Hallissa lämpötila on noussut niin korkeaksi, että työn tekeminen on vaikeaa, uuvuttavaa ja jopa terveydelle vaarallista. Aikaiset aamut eivät ole  pelastaneet, yölläkin lämpötilat ovat olleet yli kahdenkymmenen asteen. 

Tällä viikolla hitsaustöiden tekeminen on ollut vaikeaa, jopa mahdotonta. Työturvallisuuden näkökulmasta meillä pitäisi olla siesta-aika etelä-eurooppalaiseen malliin mutta eipä ole. Kyllä, juo tarpeeksi, pidä taukoa ja viilennä itseäsi.

Hyvä ohje mutta mahdotonta toteuttaa. Rouva on lomalla ja on käynyt päivittäin tarkistamassa ukon vointia, tuo kylmää juotavaa, patistaa syömään ja tarkkaillee vointia. Lämpöhalvaus ei kuulemma ole mikään vitsailun aihe. Totta tuokin ja tietysti olen ollut kiitollinen rouvan huolenpidosta.

Onneksi kotona on viileämpää kun sinne pääsee. Muistakaa siis juoda nestettä tarpeeksi ja pitää taukoa työstä. 

Perinteiseen tapaan pidin yhden viikon lomaa juhannuksen jälkeen. Rouva varasi asuntovaunun vuokralle jo maaliskuussa ja sanoi, että pidät viikon loman silloin kesäkuun lopussa. Perherauhan vuoksi suostuin tietysti. Ulkomaille matkustaminen tänäkin vuonna oli täysin poisuljettu vaihtoehto. Juhannuksen jälkeisellä viikolla rouvan Möhkiksen perään kytkettiin 1600 kiloa painava vaunu ja tähtikeula osoitti kohti Poria. Yyteri oli hieno paikka ja sieltä matka jatkui kohti Keuruuta. Loppujen lopuksi se " helmi" löytyi Orivedeltä. Säynäniemi Camping oli pieni ja niin meidän näköinen paikka, ja se Sauna! Puulämmitteinen sauna, josta irtosi leppeät, lempeät löylyt. Onko siis ihme, että saunominen kesti kuusi tuntia? 

Töihin paluu loman jälkeen oli karvasta kalkkia. Miksi ihmeessä olin ottanut hitsaushommia loman jälkeiselle helleviikolle? Lämpöhalvaus lienee ollut lähellä mutta selvisin. Hallissa lämpötila vaan nousi ja hitsipilli sai kyytiä. Hitsaaminen näillä keleillä ei ole mitään herkkua mutta menin aamulla aikaisin töihin, että olisi edes hieman viileämpää tehdä töitä. 

Moni on tullut kysymään erilaisia hitsauskohteita. Mainittakoon nyt, että ihan kaikkea ei voi korjata hitsaamalla. Auton "apurungon" hitsaaminen, edessä tai takana, on lain vastaista. Monesti uuden osan vaihtaminen on välttämätöntä. Vetokoukun tukirakenteiden korjaaminen hitsaamalla ei täytä nykyistä lakia. Tästä ja monesta muustakin hitsauksiin liittyvistä asioista olen joutunut kertomaan asiakkailleni, että lainsäädäntö on muuttunut. 

Ja mennellä viikolla hitsasin, jälleen kerran, autoa, jossa helmapellit olivat täynnä uretaania! Tulityön jälkeinen valvonta on kaksi tuntia, tässä tapauksessa tuplaten. Varovasti siellä lomalla, töissä tai ihan missä tahansa. Pysykää terveinä! 

Uusimmat kommentit

16.06 | 19:40

Hallin siisteys pisti heti silmään,se kertoo jo paljon työn laadusta. Omasta kokemuksesta voin kertoa että se on priimaa,suosittelen lämpimästi!

...
31.07 | 12:58

Ruostekorjaukset omaa luokkaansa, Plus-Katsastus suosittelee.

...
10.01 | 13:21

Kiitos hyvästä korjaus ja huoltotoimenpiteistä 10 vuoden aikana. oli yllätys kun ovet sulkeutuivat. no . kaikki hyvä loppuu aikanaan. kiitos

...
14.10 | 21:08
Kuvia on saanut 1