Perinteiseen tapaan pidin yhden viikon lomaa juhannuksen jälkeen. Rouva varasi asuntovaunun vuokralle jo maaliskuussa ja sanoi, että pidät viikon loman silloin kesäkuun lopussa. Perherauhan vuoksi suostuin tietysti. Ulkomaille matkustaminen tänäkin vuonna oli täysin poisuljettu vaihtoehto. Juhannuksen jälkeisellä viikolla rouvan Möhkiksen perään kytkettiin 1600 kiloa painava vaunu ja tähtikeula osoitti kohti Poria. Yyteri oli hieno paikka ja sieltä matka jatkui kohti Keuruuta. Loppujen lopuksi se " helmi" löytyi Orivedeltä. Säynäniemi Camping oli pieni ja niin meidän näköinen paikka, ja se Sauna! Puulämmitteinen sauna, josta irtosi leppeät, lempeät löylyt. Onko siis ihme, että saunominen kesti kuusi tuntia? 

Töihin paluu loman jälkeen oli karvasta kalkkia. Miksi ihmeessä olin ottanut hitsaushommia loman jälkeiselle helleviikolle? Lämpöhalvaus lienee ollut lähellä mutta selvisin. Hallissa lämpötila vaan nousi ja hitsipilli sai kyytiä. Hitsaaminen näillä keleillä ei ole mitään herkkua mutta menin aamulla aikaisin töihin, että olisi edes hieman viileämpää tehdä töitä. 

Moni on tullut kysymään erilaisia hitsauskohteita. Mainittakoon nyt, että ihan kaikkea ei voi korjata hitsaamalla. Auton "apurungon" hitsaaminen, edessä tai takana, on lain vastaista. Monesti uuden osan vaihtaminen on välttämätöntä. Vetokoukun tukirakenteiden korjaaminen hitsaamalla ei täytä nykyistä lakia. Tästä ja monesta muustakin hitsauksiin liittyvistä asioista olen joutunut kertomaan asiakkailleni, että lainsäädäntö on muuttunut. 

Ja mennellä viikolla hitsasin, jälleen kerran, autoa, jossa helmapellit olivat täynnä uretaania! Tulityön jälkeinen valvonta on kaksi tuntia, tässä tapauksessa tuplaten. Varovasti siellä lomalla, töissä tai ihan missä tahansa. Pysykää terveinä! 

Uusimmat kommentit

16.06 | 16:40

Hallin siisteys pisti heti silmään,se kertoo jo paljon työn laadusta. Omasta kokemuksesta voin kertoa että se on priimaa,suosittelen lämpimästi!

31.07 | 09:58

Ruostekorjaukset omaa luokkaansa, Plus-Katsastus suosittelee.

10.01 | 11:21

Kiitos hyvästä korjaus ja huoltotoimenpiteistä 10 vuoden aikana. oli yllätys kun ovet sulkeutuivat. no . kaikki hyvä loppuu aikanaan. kiitos