Vappuviikonloppuna olin rouvan kanssa Englannissa katsomassa snookerin maailmanmestaruuskilpailuja. Lentomatka sujui nopeasti Helsingistä Manchesterin ja junamatka Sheffieldiin meni yhdessä hujauksessa.  Pientä jännitystä oli ilmassa kun lentokentältä kävelimme juna-asemalle ja mietimme, että mistä löytyy oikea juna. Oikea juna löytyi ja pääsimme perille. 

Sheffield on hieno paikka, pienen tuntuinen mutta oikeasti melkoinen suurkaupunki. Sheffield on kahden yliopiston kaupunki ja se näkyy katukuvassa. Hotellimme sijaitsi kävelymatkan päässä snookerin mekasta Crucible Theatherista ja Snooker Academystä. Ennen semifinaaliottelua kävimme haistelemassa tunnelmia lähistöllä ja samalla tuli selväksi miten iso tapahtuma on paikallisille. 

Täytyy myöntää, että tunnelma semifinaalissa oli käsinkosketeltava. Sanomattakin oli selvää, miten siellä pitää käyttäytyä. Meillä oli liput John Higgins-Barry Hawkings-otteluun ja oli todellinen elämys nähdä snookerin huippunimet livenä. Neljä tuntia meni ihan siivillä.

Loppujen lopuksi matkan huipennus oli finaaliottelu, Mark Selby ja John Higgins. Voi, miten mahtavaa oli nähdä huippupelaajat muutaman metrin päästä. TV-kamerat olivat tietysti paikalla ja oli aika huippua istua muutaman metrin päässä Stephen Hendrystä ja Steve Davisistä.

Meillä oli ainoastaan finaaliottellun toiseen sessioon liput ja niinpä katsoimme hotellin aulabaarissa finaalit loppuun ja sielläkin tunnelma oli ihan eri kuin olisi ollut kotona tv:n ääressä

Ehkä ensi vuonna on taas päästävä paikan päälle aistimaan huippusnookerin tunnelmaa. Ehkä emme kuitenkaan käytä kymmentä tuhatta puntaa seurataksemme kaikkia freimejä kolmen viikon aikana kuten eräs paikallinen lady tänä vuonna. 

 

 

Uusimmat kommentit

16.06 | 16:40

Hallin siisteys pisti heti silmään,se kertoo jo paljon työn laadusta. Omasta kokemuksesta voin kertoa että se on priimaa,suosittelen lämpimästi!

31.07 | 09:58

Ruostekorjaukset omaa luokkaansa, Plus-Katsastus suosittelee.

10.01 | 11:21

Kiitos hyvästä korjaus ja huoltotoimenpiteistä 10 vuoden aikana. oli yllätys kun ovet sulkeutuivat. no . kaikki hyvä loppuu aikanaan. kiitos