Sain mielenkiintoisen puhelun viime viikolla kun soittaja kertoi, että hänellä on Pyhimys-Volvo, johon pitäisi pyöränkulmat säätää. Toki semmoinen onnistuu mutta aikaa säätö vaatii enemmän kuin nykyautot.  

Auto tuli säätöihin ja auton omistaja kertoi, että hän on lapsesta asti haaveillut omistavansa joskus samannäköisen auton, joka esiintyi TV-sarjassa "Pyhimys" 1960-luvun alussa. Sarjassa Roger Moore näytteli hahmoa Simon Templar, joka ajeli valkoisella Volvolla. Auton omistaja kertoi, että Volvo P1800-mallia valmistettiin vuosina 1961-1973 ja Suomeen näitä Volvoja tuotiin 40kpl vuosina -61-71. 

Pitkällisen etsimisen ja lukuisten puhelinsoittojen jälkeen tämä kyseinen auto tuotiin Suomeen kolme vuotta sitten Yhdysvalloista. Auton löysi pitkän linjan autokauppias Y.B. Auto oli ollut vuosikymmeniä Kalifornian auringossa ja aurinko oli haalistanut auton sisustuksen. Tekniikaltaan auto oli täysin romuna ja osittain ruosteen raiskaama. Autoa on kunnostettu ulko, sisältä ja alkuperäinen moottorikin mörisee keulalla. Vielä on paljon tekemistä mutta kaunis ja muodokas Pyhimys-Volvo on.

Tällaiset klassikkoautot tuovat kivaa vaihtelua arkeen vaikka tämänkin kaunottaren parissa vierähti kolme tuntia säätöjä tehden. Nykyaikaiset ohjelmistot eivät tunne 50-vuotiaita automalleja mutta onneksi tässäkin pelasti kaunottaren alkuperäinen ohjekirja! Onko mitenkään yllättävää, että jo silloin ohjekirjaan oli laitettu nelipyöräsuuntaukseen tarvittavat arvot? Klassikkoautojen säätöihin menee enemmän aikaa, sillä camber- ja casterarvot ovat toisiinsa sidoksissa ja kun muutat toista, toinenkin muuttuu. 

Lisää kuvia Pyhimys-Volvosta nelipyöräsuuntaus -- Kuvia

 

Tässä vielä linkki automallista lisää tietoja haluaville http://www.pyhimyskerho.com/

 

Uusimmat kommentit

16.06 | 16:40

Hallin siisteys pisti heti silmään,se kertoo jo paljon työn laadusta. Omasta kokemuksesta voin kertoa että se on priimaa,suosittelen lämpimästi!

31.07 | 09:58

Ruostekorjaukset omaa luokkaansa, Plus-Katsastus suosittelee.

10.01 | 11:21

Kiitos hyvästä korjaus ja huoltotoimenpiteistä 10 vuoden aikana. oli yllätys kun ovet sulkeutuivat. no . kaikki hyvä loppuu aikanaan. kiitos