Nyt se työtapaturma sitten tapahtui. Johan siinä menikin 27 vuotta.  Olen aina pitänyt itsestäänselvänä, että työtä tehdessä suojainten käyttäminen on hyvä, totuttu tapa, niin nytkin. Umpikypärä, kuulosuojaimet ja hitsarin hanskat eivät suojanneet tarpeeksi kun rälläköidessä metallisiru singahti keskelle silmää. Siinä se törrötti iiriksessä. Vesi valui silmästä ja oli pakko keskeyttää työt siihen. Menin peilin eteen ronkkimaan silmää ja tuntui, että sainkin sen sirun pois. Ja rälläköinti jatkuu. Sain työn tehtyä ja illansuussa kotona ei tuntunut mitään. No, seuraavana aamuna silmiä avatessa, silmässä tuntui olevan "hiekkaa". Pakko oli sitten mennä acutaan päivystykseen. Päivystyksessä silmää ronkittiin moneen kertaan ja lopulta lääkäri sanoi, että herra menee nyt silmäpolille. Mitä? Sinne siis, pyörätuolilla! Silmälääkäri tutki ja katsoi, otti poran (!) ja sanoi, että nyt pitää pitää silmä paikallaan. Toki,toki, pidetään silmä paikallaan. Niin vaan ruosteinen metallisiru poistui silmästä ja olo helpottui. Sain silmätippoja, (joka toinen tunti)ja silmävoidetta yöksi kotihoidoksi. Tarinan opetus on, että vaikka kuinka yrität suojautua, niin vahinkoja sattuu.

Ja sitten muihin aiheisiin...

Viime syksynä säädin Santalan Kimin WV Polo-ralliautoon talvisäädöt mutta Kim päätti kuitenkin jättää talven kilpailut väliin. Kimin antaman palautteen mukaan auto käyttäytyi hyvin ja oli harmillista, ettei vallitsevan tilanteen vuoksi autokunta voinut ajaa kilpaa.

Mitä sanoisin tästä vuodesta? Järkyttävä, kamala ja hirveä vuosi on kohta päätöksessään. En ole erityisen uskonnollinen mies mutta tämä vuosi on ollut suurten tunteiden vuosi. Rouvan siskon menehtyminen alkuvuodesta oli osoitus siitä, miten lyhyt meidän aikamme täällä on. Koskaan ei voi tietää, milloin on aika jättää jäähyväiset. Monet tuntemani ihmiset jättivät jäähyväiset läheisilleen. Miten lohduttaa surevaa kun sanoja ei ole?

Ja tämä pieni virus, joka jähmettää ja jäytää meitä aina vaan ja aiheuttaa suurta ahdinkoa ja surua. Moni pienyrittäjä on laittanut ovet säppiin koska asiakkat eivät ole tulleet. Moni yrittajä on viettänyt ja viettää unettomia öitä ja miettinyt , miten selvitä tästä. Olen todella kiitollinen niille kaikille asiakkailleni, jotka ovat tulleet ovesta sisään tai soittaneet, varanneet autoilleen huolto-tai korjausajan. Olen aina ajatellut, että yrittäjä ei ole mitään ilman niitä asiakkaita, jotka kannattavat ja ymmärtävät yrittäjäjyyttä. 

Tämä armoton vuosi saa ansaitsemansa päätöksen.  Toivon, että tämä perhettämme kohdannut viime hetken haaste tuottaa parhaimman lopputuloksen. 

Pysykää terveenä!

Vuosi 2020 jää kaikkien ihmisten mieleen muutosten vuotena. Omassa työssä asia näkyy lisääntyneenä käsien pesemisenä, auton osien ylimääräisenä desinfiointina ja korjaamotilojen lisääntyneenä siivouksena. Aina kun asiakas on tuonut autonsa, oven kahvat, ratti ja vaihdekeppi pitää pyyhkiä ja tietysti myös silloin kun työt on tehty. Kiitos luottamuksesta kaikille asiakkailleni, töitä on toistaiseksi ollut.

 

Tämän kevään hääjuhla oli pakko perua, nuorten päätös oli vaikea mutta välttämätön. Toukokuun hääjuhla vaihtui pienimuotoiseen seremoniaan ja nuoret sanovat "Tahdon" pienessä perhepiirin juhlassa. Jokatapauksessa pääsen saattamaan nuoremman tyttäreni alttarille ja luovuttamaan hänet rakastamalleen miehelle. 

 

Perheen painostuksesta luovuin pitkään palvelleesta, luotettavasta punaisesta pikkuhiasesta. Johan tuo pieni tilaihme olikin minulla 20 vuotta. Ilmeisesti perhe kyllästyi pieneen jurputukseeni hiasen hitsaamisesta. Nämä vanhat ja luotettavat toyotat toimivat aina vaan kun uudemmissa on jos jonkinlaista vikaa. Niin ja se uusi auto, mikäs muu kuin samaa merkkiä rouvan Möhkiksen kanssa. Uuden auton etsiminen ei ollut ihan yksinkertainen juttu mutta lopulta päädyin Selssiin. Auto on kaunis katsella ja ajo-ominaisuudet ihan huippua hiaseen verrattuna. On siinä ollut opettelemista kaikkien hienouksien kanssa. En kyllä tiedä vieläkään ihan kaikkia mutta ajan kanssa ne toivottavasti opin. Perheen mukaan olen ansainnut auton, jota on ilo ajaa. Tiedä sitten, mitä olen ansainnut mutta parempi uskoa perhettä, joskus.

 

Aamulla on mahdoton kiire töihin, välttääkseni aamuruuhkan, on hyvä lähteä ajoissa. Kaupunki on täynnä rakennustyömaita ja Viinikan liikenneympyrä on joka aamu yhtä mielenkiintoinen. Motarille päästessä autoa pyyhkii ohi oikealta ja vasemmalta. Vanha, uskollinen, punainen 22-v Hiace möngertää eteenpäin tasaista vauhtia. Tallille päästyä laitan kahvit tippumaan, haalarit päälle ja maski päähän. Hitsauspistooli kädessä unohtuu kahvinjuonti ja kello on helposti kymmenen. Puhelin on soinut muutaman kerran mutta en malta keskeyttää sauman hitsausta. Yrittäjän tauko kestää sen verran, että hörppii kahvin seisaaltaan, selaa puhelimeen tulleet soitot ja tekstarit. Aina ei voi soittaa takaisinkaan kun hitsaushomma polttelee takalistossa. Homma on tehtävä loppuun asti, laadukkaasti ja tehokkaasti. Kolmeen mennessä hitsaustyö on tehty, varoaika tulitöissähän on kaksi tuntia. Vielä on kaksi tuntia tehokasta työaikaa, siirryn toiselle nosturille purkamaan seuraavan päivän projektiautoa, jossa on jarruremppaa tiedossa. Jossain välissä olen käynyt vara-osaliikkeissä, vastaanottanut sisälle tulleet asiakkaat, luovuttanut tehtyjä autoja, kirjoittanut kuitteja ja soittanut puheluita... Kotona vasta katson sähköpostin ja vastailen niihin, jos vielä jaksan. Tässä yhden 10-tuntisen työpäivän kuvaus, joka jatkuu vielä kotonakin.

Onpa ollut pitkä talvi, joka toivon mukaan on nyt taittunut kevääseen päin. Talvi on kulunut töitä tehdessä ja vapaa-aika kotona ollessa. 

Huhtikuun suunnitelmissa on tehdä pientä pintaremonttia korjaamolla. Pääsiäisenä, perinteisesti, ajattelin maalata seiniä ja laittaa lattiaan uuden pinnoitteen. Maali kun ei kestä kovin kauaa nastarenkaiden kuluttamana lattiassa. Saattaa olla, että joutuu nipistämään pari työpäivääkin remontin tekoon mutta siitä sitten myöhemmin lisää.

Uusimmat kommentit

16.06 | 19:40

Hallin siisteys pisti heti silmään,se kertoo jo paljon työn laadusta. Omasta kokemuksesta voin kertoa että se on priimaa,suosittelen lämpimästi!

...
31.07 | 12:58

Ruostekorjaukset omaa luokkaansa, Plus-Katsastus suosittelee.

...
10.01 | 13:21

Kiitos hyvästä korjaus ja huoltotoimenpiteistä 10 vuoden aikana. oli yllätys kun ovet sulkeutuivat. no . kaikki hyvä loppuu aikanaan. kiitos

...
14.10 | 21:08
Kuvia on saanut 1